Medlemsmöte den 23 februari fika och föreläsning ”Göteborgs Varvshistoria”

Onsdag den 23 februari kl 18.00, Dalheimersalen, Dalheimers Hus. Anmälan till kansliet tfn 031-24 93 00, e-post [email protected] senast den 18 februari. Vi bjuder på fika, meddela e v specialkost vid anmälan!

Välkomna till en tidsresa i Göteborgs Varvshistoria 

Vi börjar med starten av Keillers Mekaniska Verkstad år 1841 på Stora Badhusgatan, därefter går vi över Älven till Lindholmens Varv och Eriksbergs Mekaniska Verkstad. I ett bildspel berättar vi om en industri som var med och grundlade Göteborgs ekonomiska utveckling och såg till att Göteborgs namn sattes på den internationella kartan. Varvs Historiska Föreningen i Göteborg har som mål att se till att Göteborgs industrihistoria bevaras och görs tillgänglig för forskning och för nuvarande och framtida generationer.


Välkomna hälsar Kjell Ring

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *